Terug naar overzicht
Maak een afspraak

Waterschade

Eerste hulp bij natte smartphone

Er zijn al een aantal waterdichte smartphones op de markt, maar niet iedereen is in het bezit van deze toestellen. Als je gsm in het water valt betekent dit niet altijd het einde. Je kan je toestel nog reanimeren met onderstaande tips & tricks.

Wat je zeker niet mag doen!

Een smartphone die in een wc, bad, zwembad of wasmachine terecht komt. Geef maar toe het is snel gebeurd. Snel handelen is de boodschap! Wat je absoluut niet mag gebruiken om het toestel te drogen is een haardroger, verwarming of een andere hittebron. Dit beschadigt namelijk de onderdelen binnenin. Nu je weet wat je zeker niet mag doen, begeleiden we je graag naar het proces wat wel mag!

Haal het toestel onmiddellijk weg en schakel hem uit.

Hoe sneller je je smartphone uit het water verwijderd, hoe meer overlevingskans! Zodra je het toestel uit het water hebt gehaald, schakel je het toestel uit.

Plaats je toestel op absorptiemateriaal

Leg je smartphone vervolgens op absorberend materiaal zoals keukenpapier of een handdoek. Op deze manier wordt er al heel wat vocht opgeslorpt.

Verwijder de simkaart en batterij indien mogelijk

De belangrijkste stap is het zo snel mogelijk verwijderen van de batterij indien dit van toepassing is. Ben je in het bezit van een Iphone? Dan moet je deze stap overslaan. Nadat je je batterij hebt gered, verwijder je de simkaart. Verwijder ook het hoesje rond je gsm want dit houdt enkel vocht op.

Verwijder het vocht al deppend

Dep nu je smartphone al deppend droog met een handdoek. Verwijder zoveel mogelijk water. Een rietje is hierbij een handig hulpmiddel. Hiermee kan je heel wat vocht uit moeilijke plaatsen weghalen. Schud nooit water uit je smartphone! Op deze manier kan het water een weg vinden om zich nog dieper in het toestel te nestelen.

Leg het toestel weer op absorberend materiaal

Controleer of er nog vocht aanwezig is in het toestel. Is het papier toch nog vochtig? Doorloop dan bovenstaande stappen opnieuw.

Laat nu je smartphone 24 uur rusten

Controleer na 72 uur of je je smartphone terug kan opstarten en of hij terug werkt.

 

Indien je smartphone nog steeds niet werkt, kan je je toestel bij alle Auva-winkels binnenbrengen om te herstellen. Wacht hier echter niet te lang mee. Is je toestel nog steeds niet te herstellen, adviseren we je graag bij de aankoop van een nieuwe smartphone.