Terug naar overzicht

Gratis Privacy Check-Up Bij Auva

Het is vandaag “Data Protection Day”, speciaal op deze dag willen wij jullie ervan bewust maken hoe belangrijk het is om je gegevens goed af te schermen op het internet. Kom deze week langs bij Auva en breng je toestel binnen voor een gratis privacy check-up! Tijdens deze check-up controleren wij of je digitaal goed beschermd bent. Zo gaan we na of je nog een goed antivirus programma hebt, je updates wel zijn uitgevoerd, en je Windows 7 nog gebruikt i.p.v. Windows 10. 

Hoe het werkt?
1. Breng je toestel naar je dichtstbijzijnde Auva winkel
2. Een engineer controleert jouw toestel
3. Na de check-up* neemt onze engineer contact met je op
4. De engineer overloopt de analyse
5. Indien nodig bieden wij je een oplossing op maat aan!

 * Check-up bestaat uit; controle op antivirus, updates en Windows 7
 

Investeer in een goed antivirus programma
Een antivirus programma waakt als het ware over jouw leven op het internet. De kans op virussen is nihil en je data is beschermd! Zo controleert hij bijvoorbeeld naar welke websites jij surft en zal hij een melding doen bij gevaren. In de eerste plaats denk je bij een antivirus aan virussen. Maar deze software doet meer dan je enkel te beschermen tegen virussen. Zo beschermt hij je ook tegen cybercriminelen die je toestel kunnen blokkeren of erger nog, je identiteit kunnen stelen.

Scherm je Facebookprofiel af voor het publiek
Weet jij wie je Facebookberichten, foto’s,… kan zien? Staat jouw profiel open voor anderen of kunnen enkel vrienden zien wat je post? Wij raden je aan om jouw profiel af te schermen voor het publiek. Je privacy instellingen staan standaard op openbaar. Dat betekent dat als je iets post, iedereen het kan zien ook al zijn ze niet bevriend met jou. Om dit te voorkomen kan je naar instellingen gaan en de berichten op jouw tijdlijn enkel zichtbaar maken voor jouw vrienden.

Kies sterke wachtwoorden
Een sterk wachtwoord is vaak opgemaakt uit de combinatie van kleine letters, hoofdletters, speciale tekens en cijfers.  Verander ook geregeld van wachtwoord. Op de manier creëer je sterker wachtwoorden en maken hackers veel minder kans.

Pas op voor ‘phishing’ berichten
Phishing is een vorm van internetfraude. Met deze berichten proberen criminelen belangrijke informatie te achterhalen zoals je inloggegevens, wachtwoorden en creditcardnummers. Deze mails of berichten zien eruit alsof ze van een professionele instantie komen, bijvoorbeeld van jou bank. Vaak is de boodschap dat er een probleem is opgetreden en je je met inloggen om dit op te lossen. Ga hier absoluut niet op in, en verwijder de mail per direct! Een andere veelvoorkomende vorm is dat je iets gewonnen hebt. Ook via deze weg proberen criminelen je gegevens te achterhalen. Let dus goed op bij het invullen van zulke mails.

Schakel over van Windows 7 naar Windows 10
Sinds 14/01/2020 is Microsoft definitief gestopt met de ondersteuning van Windows 7. Dit betekent dat het systeem niet meer geüpdatet wordt en ernstige fouten niet meer opgelost zullen worden door Microsoft. Daarmee stel je jezelf bloot aan allerlei risico’s en kunnen hackers jouw gegevens makkelijk stelen.

 

Enkel geldig op 28/01/2020